maanantai 9. huhtikuuta 2012

Se jatkuu sittenkin

Joulukiireet on ohi ja työpaikan vaihdon jälkeenkin on jo ehditty rauhoittumaan, joten radan rakennus jatkukoon.

Rakentaminen ei ole edennyt kovinkaan järjestelmällisesti, mutta sieltä täältä on edistystä tapahtunut. Joulua ennen tuli paketti Völkneriltä (www.voelkner.de). Tämä ei ole mainostusta, mutta suosittelen tutustumaan kauppaan. Edullista tavaraa kympin postimaksuilla. Muutaman joululahjan ohessa tuli materiaaleja radallekin. Ja esim. tyhjiä DVD-levyjä, niissäkin jo säästi nuo postikulut.
Rataan esim kiertokytkin, tiiliseinää, tinaa, tierakennussetti, sirotetta, ratapenkkaa, taustakuvaa,..

Maiseman rakentamiseen on käytetty kaapista löytyneitä tapetteja. Niiteillä ja liimalla vaan kiinni, siihen voi myöhemmin lisätä maalia ja sirotetta. Ruohomattoa löytyi rautakaupasta, parin metrin jäännöspala kympillä.

Radan kiinnityskin on päässyt alkuun. Kokeilin käyttää kiinnitykseen tapettiliisteriä (jota oli myös kaapin perukoilla remontin jäljiltä), näyttäisi toimivan hyvin. Sorastusta tein sahanpurusta, johon sekotin takasta tuhkaa harmaata väriä antamaan. Ensin liisteri ratapohjaan, sitten kiskot päälle, siihen sorastuksen sirottelua, sitten painot päälle ja kuivumaan. Kuivumisen jälkeen imuroin kevyesti irtosoran pois. Enemmän olisi saanut tarttua liisteriin, ehkä pitää vähän painella kiinni, kun jatkan. Yksi kaarre on vasta kokeiltuna, näkyy alla olevassa kuvassa.


Kuvan alppikylä on saanut jo kallioita tapetista. Samoin lastausalueen asfaltti on mustaa tapettia.

Joki on jo saanut sinisen värinsä:


Kaupungin kadulla jo mersu cruisailee. Muutamassa rakennuksessa on valot sisällä, pitää vaan treenata vielä juottamista ennen kuin kytketään päälle. Keskuspuistossa on istutukset aloitettu. Täytyy vaan toivoa, ettei puistokemistit valtaa sitä. Tavara-asemasta vasemmalle on puun takana yksi hökkeli, jonka asukkaat ovat vähän epämääräistä sakkia.


Sanonpa vielä, että tarkoitus ei ole tehdä Pienoismalli-lehteen kelpaavaa jälkeä, vaan rajallisella ajan- ja rahankäytöllä "ihan kivaa" jälkeä. Lapset on mukana rakentamisessa nyt varsinkin, kun on päästy maisemia väkertämään. Kukin saa esim oman talonsa, jonka pihapiiriä voi ehostella.

Seuraavaksi alkaa ohjauspöydän hahmottelu, joitakin ajatuksia siitä jo on..

Ja sähköistyksestä pitää vielä selvittää noiden LEDien kytkentä. Sarjaan vai rinnan. Ja onko polaarisuudella merkitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti